Mölndalsrevyn vinner Hatten 2012

Karin Mickelbo och Göran Ljungkvist tog emot Hatten 2012.

Hatten, pris för revynummer i Karl Gerhards anda tilldelas Mölndalsrevyn för numret 22 juli, skrivet av Göran Ljungkvist. Vi är såklart jätteglada och stolta! Det är så härligt att låten har fått ett så varmt mottagande varhelst den har spelats. 22:a juli handlar om de fruktansvärda händelserna på Utøya förra året. Låten har fått fantastisk respons för sin finstämndhet och det kurage som den rymmer.

Tillsammans med priset riktades en vink till övriga revysverige att inte vara rädda för allvaret.

Så här säger Göran själv:

Jag är jätteglad och stolt över priset. Karl Gerhard har alltid varit en förebild i mitt skrivande och att få ett pris i hans namn som premierar texter och innehåll känns stort.

Ett varmt grattis till Göran! Karin framförde låten än en gång under Revy-SM inför en hänförd publik, hon var fantastisk och allt var strålande. Hurra!

Motivering: Ibland räcker orden inte till, heter det. För Göran Ljungkvist förefaller dock detta främmande. Genom sin text gör hand det ofattbara; detta att sätta ord på det ofattbara. Snarare är det så att ibland räcker satiren inte till. ”22 juli” är ingen satir i vanlig mening, utan en välskriven visa med ett starkt humanistiskt patos. Att numret skulle tilldelas årets ”Hatten” var dock självklart. Modet att ha med ett sådant här nummer i en revy visar på kurage och vilja att gå utanför allfartsvägarna. Priset blir också en tydlig vink till revy-Sverige: Var inte rädda för allvaret. Hatten av!

Om du vill friska upp minnet, eller om du bara vill lyssna på låten igen. Och igen. Kan du göra det här:

Passa på och lyssna på motiveringen live också vetja!

Annonser

Skriv en liten rad och gör revy'en glad!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s